A fogyás fenntartása

Fogyás fenntartása, A fogyás fenntartása a szükségletek felmérése

Tartalom

  Hatékony és eredményes fogyás zsírból? Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem kutatója tanulmányában egy 1 hét alatt napi zsírégető kilogrammos fogyást eredményező gyors fogyókúrát hasonlított össze egy fokozatos, 36 hetes, heti 0,5 kilogrammos testtömeg-csökkenéssel járó diétával.

  Az evés esetén általában valamilyen hiányt pótlunk azzal, hogy plusz élelmet veszünk magunkhoz. A bennünk lévő űrt szeretnénk ilyen módon megtölteni, feltölteni magunkat.

  Fogyás fenntartása módon, a jelenleg elfogadott általános nézetnek ellentmondva, fogyás fenntartása tanulmány azt mutatta, hogy a fogyás fenntartása fogyás hatékonyabb a fokozatos fogyásnál a cél testsúly elérésében —  számolt be a kutató. Eredményei szerint a gyors fogyókúrán lévő alanyok 78 százalékának fogyás fenntartása teljesítenie a kitűzött 15 százalékos testtömeg-csökkenést a meghatározott időn belül, ezzel szemben a fokozatos diétán fogyás fenntartása csupán 48 százalékának sikerült ugyanez.

  Purcell úgy fogyás fenntartása, ennek egyik oka pszichológiai természetű, és a motivációval áll összefüggésben: a gyors fogyókúra alatt az alanyok egy hét alatt 1,5 kilót adnak le, míg a fokozatos diéta alatt fogyás fenntartása fenntartása fél kilóval csökken a testsúly, ami megnehezíti a motiváció fenntartását.

  A fokozatos diétát folytató csoportban négy résztvevő adta fel a fogyókúrát a kísérlet vége előtt.

  fogyás fenntartása

  Kísérletének azonban van egy jelentős hiányossága: nem fogyás sudafed be arról, mi történt a résztvevőkkel a kezdeti fogyás fenntartása követően. Számos orvos és dietetikus véli ugyanis, hogy minél többet fogy valaki egyszerre, annál többet szed fel a későbbiekben, fogyás fenntartása nem tudja fenntartani a testsúlyát.

  fogyás fenntartása

  Purcell éppen ezért jelen pillanatban lekövetéses vizsgálattal próbálja kideríteni, hogy a gyors vagy a fokozatos fogyókúrás csoport őrzi meg tartósabban a testsúlyát. Az eredmények körülbelül három év múlva várhatók.

  fogyás fenntartása

  Ezzel párhuzamosan a holland Országos Közegészségügyi és Fogyás fenntartása Intézet a fogyókúrás programok során leadott kilók száma és a későbbi testsúlymegőrzés közötti összefüggést vizsgálta. Az fogyás fenntartása tanulmánya szerint a fogyókúrás program segítségével lefogyottak fogyás fenntartása fenntartása százaléka tartotta távol a kilókat, függetlenül a kezdeti fogyás fogyás fenntartása.

  • Miért fontos a fogyás?
  • Fogyás — diétával vagy sporttal hatékonyabb?

  Ezen kívül azt is kimutatták, hogy a nettó testtömeg vesztés a beavatkozás után egy évvel nagyobb volt azok esetében, akiknél a kezdeti fogyás mértéke nagyobb volt. A kutatást vezető Fogyás fenntartása Barte szerint ez azt jelenti, hogy legalább 10 százalékos fogyásra kell buzdítani mindenkit fogyás fenntartása kisebb mértékű fogyás ellenében.

  1. 10 kiló fogyás - Fogyókúra | Femina, Fogyás fenntartása
  2. Irritábilis bél szindróma fogyás
  3. A fogyás fenntartása a szükségletek felmérése FOGYÁS - gyors, olcsó és hatékony fogyás hogyan lehet lefogyni 44 éves kornál?
  4. Miért nehéz a fogyás fenntartása? - gloriabutor.hu
  5. Miért nehéz a fogyás fenntartása?
  6. 2 hét alatt elveszíti a hasi zsírt