Zsírégető zónák - a zsírégetéssel kapcsolatos mítoszok cáfolva!

Zsírégető zónám

Mi az a célpulzus és miért segít elérni a célom?

A pulzusmérő órákról és használatukról…. Avagy a pulzuskontrollos edzésről Manapság divatos termékek a pulzuskontrollt lehetővé tevő sportórák, "okos" zsírégető zónám, melyek önállóan, vagy okostelefonhoz kapcsolódva segíthetnek a mindennapos mozgás-kultúránk kialakításában, továbbfejlesztésében, végső soron egészségünk megóvásában, erőnlétünk, állóképességünk fokozásában.

zsírégető zónám fogyás mítoszok myproana

Ön is megfigyelhette, hogy testmozgás hatására szaporábban ver a szíve, extrém esetben akár kifulladást is érezhet, ilyenkor meg kell állnia. Ez egy természetes jelenség, hiszen a szívünk megpróbál alkalmazkodni a fokozott igényekhez — amíg zsírégető zónám.

Na de térjünk vissza a kerékpárokhoz…

Hogy ki meddig bírja, az személyenként zsírégető zónám, minél edzettebb valaki, annál később kell megállnia pihenni. A pulzuskontrollos edzés lényege, hogy a pulzusmérő egy előre beállított értéknél figyelmezteti a felhasználót, hogy elérte azt a pontot, ahol lassítania kell, mert a további terhelés korai kimerülést okozhat.

Szakértőnk elmagyarázza a pulzuskontroll fontosságát. Azért jó tudni, hogy mi az a pulzuszóna, mert a különböző pulzustartományokban való mozgás más-más élettani változást eredményez.

A megadott pulzustartományban mozogva azonban biztonságosan növelhető a szervezet terhelhetősége, nő az izmok, köztük a szívizom oxigénellátottsága és a vérkeringés is javul. Ahhoz, hogy elkezdje a pulzuskontrollos edzést, elég a legegyszerűbb pulzusmérő övet és órát beszereznie, ilyet bármilyen sportboltban vehet.

Azt, hogy milyen tartományban használja, indokolt először kezelőorvosával egyeztetnie.

zsírégető zónám ecoslim hol lehet vásárolni

A maximális pulzus bizonyos százalékaihoz rendelhetők a különböző intenzitású pulzuszónák -amelyeket az edzés céljának megfelelően lehet kiválasztani. Ezt nevezik a regenerációs pulzustartománynak.

zsírégető zónám legjobb granola rudak fogyni

Ebben a zónában már jelentősen megnő az oxigén felhasználás, javul a keringési rendszer állapota. Akkor válassza ezt a zónát a pulzuskontrollált edzéshez, ha éppen most kezd el újra sportolni, ha idősebb és nem mozog túl gyakran, vagy ha nem teljesen egészséges a keringési rendszere.

  • Érdekelnek akcióink?
  • Zsírégető pulzusszám számítás - Polar kisokos - Polar óra, P
  • Aki valaha is edzett már, az biztosan találkozott a zsírégető zóna fogalmával, de arról már ritkábban esik szó, miért is ideális ez a pulzustartomány a zsírégetéshez, és mi történik a testedben, ha kilépsz belőle.
  • Zsírégető mhr Mi a zsírégető zóna?
  • A pulzusmérő okosóra a pulzuskontroll egyik szuper eszköze: hatalmas segítségedre lesz abban, hogy hatékonyan és céltudatosan edzhess.
  • Mi okozza a gyakori vizelést és a fogyást

Ez az ún. A zsírégetés 20 perc után indul be, ezért hosszabb edzésidőkre van szükség. A szaknyelvben ezt aerob zónának nevezik, az állóképességét ebben a tartományban fejlesztheti legjobban, illetve nagyon jó hatással van a szívre és a tüdőre.

Növeli a fittséget, ajánlott mindenkinek, aki egészséges, és zsírégető zónám most kezdett el sportolni. A második zónánál kisebb mértékben, de itt is történik zsírégetés. Ilyenkor már tejsav képződik az izmokban.

zsírégető zónám zsírégető fitokémiai anyagok

A pulzuskontrollos edzésmódszer segítségével tehát tudatosíthatja a céljai eléréséhez szükséges erőkifejtés intenzitását, és könnyebben betarthatja a fokozatosság elvét. Fontos azonban, hogy edzésének megtervezésekor figyelembe kell vennie egészségi állapotát, esetleges betegségeit!